Nytt fra Stemnestaden mars 2020

Vi har fått mange hyggelige gratulasjoner og lovord etter at vi kunne vise fram storsalen i ny utgave sist i februar. Og gratulasjonene sender vi videre til alle stemnestadvenner!

Vi hadde dyktige håndverkere, villige dugnadsfolk, og John Birger Wold ledet byggeperioden med stø hånd og presise bestillinger.

Det første arrangementet vi hadde var kvinnehelg for Israelsmisjonen. Og det fungerte fint. Det var 23 grader hele helga, god lyd, nok lys, og som vanlig god mat. På temakvelden to dager senere kunne det vært to grader varmere, dette skal vi bli bedre på etter hvert. Men innholdet var godt og aktuelt.

Vi hadde en veldig trivelig dugnadshelg rundt 20.februar. Store og små fikk passelige oppgaver. Og de 35 som var med gjorde en kjempeinnsats. Noen gjorde klar storsal og peisestue mens andre kløyvde ved og gjorde klar for nytt lekestativ.

Den gamle lekehytta var råtten. Lina og Solvor slapp løs litt aggresjon. Da var det ikke lenge før hytta lå i en haug.

Små og store var ivrige på dugnaden. Her er halvparten av dem på den nye scenen som ble laget.
Men så ble det plutselig stopp her i Grinde. Coronaviruset med sine restriksjoner fra myndighetene gjør at vi ikke lengre kan ha samlinger. Det betyr at vi har måttet avlyse både selskaper, møter og leirer på ubestemt tid. I denne omgang har vi sagt ut april. Konfirmasjonene som skulle vært i begynnelsen av mai er også avbestilt. Også Galleri Aksdal har måttet stenge dørene inntil videre.

Hva gjør vi nå? Regionen har som så mange andre gått til permitteringer. Bodil skal holde hjulene i gang, mens de andre fast ansatte er helt eller delvis permittert. Men vi gir oss ikke over for det. Vi ser fram til dagen da Norge er friskmeldt igjen. Og noe har vi sikkert å lære av dette.

Risa graver som før. Det har vært et vanskelig prosjekt, sier de. Det er mye leire her som er vanskelig å stabilisere. Men nå er de begynt å fylle igjen grøftene, volleyballbanen skal lages, og det blir asfaltering etter påske. Da er også vi klare til å asfaltere p-plassene våre. Asfalteringen vil nok koste rundt 320 tusen. Men da får vi renslige p-plasser som vi også kan merke opp. Ulempen er at Jarl Ullvang og Josef Toth kan miste jobbene sine som p-vakter! Vi har samlet inn 55.000 til asfalt. Dersom tre-fire kan låne Stemnestaden rentefrie lån på tre år, vil det selvsagt hjelpe på situasjonen nå. Ellers går det godt med innsamlingen til storsalen. Hver uke skjer det noe. I går kunne vi feire med et glass brus at vi har rundet 350 tusen siden vi startet innsamlingen i november! Her løfter vi sannelig i flokk! Fortsatt kan du bruke konto 3000.14.71267 og merke gaven med «storsalen».

Hilsen Bodil og Kørner

Det viktigste kommer til slutt i dag. Til alle som kjenner på frykt og uro:

Frykt ikke, for jeg er med deg. Vær ikke redd, for jeg er din Gud. Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd. Jesaja 41.10

Neste
Nytt fra Stemnestaden januar  2021