Nytt fra Stemnestaden januar  2021

Kjære venner og bekjente av Stemnestaden!

Vi ser fram til den dagen vi igjen kan slå dørene på vid vegg og si: Velkommen til fellesskap og misjon! Men akkurat nå er det stille her. På få dager var bestillingene for januar og deler av februar kansellert. Men vi er med godt mot. Vi er delvis permittert, og gjør det som er fornuftig akkurat nå. Vi gir internatrom et malingstrøk, feller noen høye trær så naboen får kveldssol, vasker skaper, skriver årsmelding og pleier kontakt med naboer her.

Like før jul inviterte vi Solgry og Brandøy hit for å dele sorger og gleder. Det gjør vi gjerne igjen. Vi har mange bestillinger framover både på egne arrangement, og gjester som vil leie både til selskaper, familietreff, årsmøter og menighetssamlinger. Utrolig nok hadde vi et godt økonomisk år i fjor. Vi hadde mange gjester i de periodene som var åpne. Vi fikk kompensasjonsmidler fra staten i perioder der vi måtte stenge. Vi var delvis permitterte og vi hadde god gaveinngang. Dermed kom vi ut med et plussresultat på over 100.000. Mange, mange av oss gledet oss over renoveringen av Storsalen og medfølgende ventilasjon og vannbåret varme. Denne renoveringen kom på 3,2 mill. Vi tok opp et lån på ti år.  Men til sammen kom det inn en halv million i gaver til dette. Hjertelig takk. Vi kan klappe hverandre på skuldrene og si: Dette skal vi klare videre. Gjelden skal ned. Og nå for tida er privatøkonomien god for mange av oss. Det ble ingen reiser, turer, hoteller og fly i fjor. Vi levde billig. Så gav vi heller en god sum til Stemnestaden. Og det vil vi gjøre i år også. Det er en glede å få være med.

Vi kan også melde at Galleri Aksdal går godt. Til tross for at butikken var stengt 2.5 måned, og etterpå reduserte åpningstidene, så ble årsresultatet bare 13 tusen mindre enn året før. Høsten har vært veldig bra. Takk til trofaste og kreative medarbeidere. Brutto årsomsetning er 424 tusen. Overskuddet deles på sykehuset i Okhaldunga og Stemnestaden. Butikken har lager på Stemnestaden. Men nå er det nokså tomt i hyllene her. Har du noe som kan være aktuelt å selge i butikken? Det må være helt, rent og salgbart, pleier de å si. Mye rart kan selges, unntatt bøker og elektriske orgel. Saker og ting leveres til lager her for prising. Ta kontakt.

Ellers så skriver vi som kjent bok nå. Tor Sigurd Selvåg, Marianne Callaghan og jeg er forfattere. Den skal være klar til 75-års jubileet 2.pinsedag. I 1949 måtte de ha med kniv, skei og gaffel når de skulle kretsårsmøtet her. Ser du det for deg? Mannfolka slikket nok godt av gaffelen før den gikk i lomma igjen. Det blir mye interessant å lese her. Jeg fikk forresten en munter bok av Bodil forrige onsdag. Et kutt: Sebastian kom hjem fra søndagsskolen og mor spør hva de gjorde på? — Vi lærte en ny sang. Den het «Ingen er som far til Trygve». J  Om møter er avlyst, så er ikke samtalene med Aud på Fermate stoppet opp. I noen grad har det blitt flere. I en periode som er spesiell for mange er det godt at det finnes et samtalerom i Kraftsenteret.

Så vil vi hilse deg med et løfte fra Jesajas bok: Frykt ikke, for jeg er med deg. Vær ikke redd, for jeg er din Gud. Jeg holder deg oppe og gjør deg sterk med min rettferds høyre hånd.

Hilsen Bodil og Kørner

Vil du være med å betale ned på renoveringen? Da bruker du konto 3000.14.71267 og merker Storsalen.

Gåte denne gangen: Hva er tre pluss tre pluss tre pluss tre pluss tre? Svar kommer i neste brev.

Forrige
Nytt fra Stemnestaden mars 2020
Neste
Nye salonger i peisestua