Nyheter

Nyheter

VIKTIGE DATOER VÅR/SOMMER 2023:

16.april kl.19.30: fellesskapssamling utgår.

29.mai: Familiesamling, grilling og aktiviteter fra kl 12.00

2.-4.juni: Minileir

16.-18.juni: Barneleir

31.-aug.- 2.sept.: Sensommerleir

 

Nye salonger i peisestua 

Kjære Stemnestadvenn!

Vi har bestilt nye møbler til peisestua! Vi har vært veldig fornøyd med dem vi kjøpte for 16 år siden. De er fine å se på og gode å sitte i. Mange har sittet her og hørt en god andakt og drukket kaffi og brus. Men vi har 6-7000 gjester i året. Da slites de. Av 51 seter så er nå 14 knekt i ryggen og vi har måttet kassere dem. En av tre stoler måtte vi kaste. Da skjønner du bildet. Nå har vi bestilt 51 nye seter i stoler/ sofaer. De er av høy kvalitet og vi håper at de skal vare i 20 år. Vi har fått god rabatt. Prisen er kr 213.000 eller kr 4.200 pr sete.  Kan vi løfte i flokk denne gangen også? Kan du ta litt av lønna eller trygda eller noe du har gjemt i madrassen? Sammen skal vi klare dette! Hvem eier Stemnestaden? Du og jeg eier den sammen. Derfor vil vi fornye den for oss selv og for våre etterkommere.

Gaven kan du gi på kontonr.3000.14.71267 mrk.:Stemnestaden eller Vipps  537549 .

Dersom du gir mer enn kr 500 på giro kan dette  registreres  og du får 22% fratrukket på skatten din. Ta kontakt med Steinar Berge på steinar@norok.no   for å registrere deg med personnummer og adresse. Så ordner han resten.

Mvh Bodil og Kørner på Stemnestaden.

Mars 2023

 

 

 

 

 

 

Nytt fra Stemnestaden januar  2021

Kjære venner og bekjente av Stemnestaden!

Vi ser fram til den dagen vi igjen kan slå dørene på vid vegg og si: Velkommen til fellesskap og misjon! Men akkurat nå er det stille her. På få dager var bestillingene for januar og deler av februar kansellert. Men vi er med godt mot. Vi er delvis permittert, og gjør det som er fornuftig akkurat nå. Vi gir internatrom et malingstrøk, feller noen høye trær så naboen får kveldssol, vasker skaper, skriver årsmelding og pleier kontakt med naboer her.

Like før jul inviterte vi Solgry og Brandøy hit for å dele sorger og gleder. Det gjør vi gjerne igjen. Vi har mange bestillinger framover både på egne arrangement, og gjester som vil leie både til selskaper, familietreff, årsmøter og menighetssamlinger. Utrolig nok hadde vi et godt økonomisk år i fjor. Vi hadde mange gjester i de periodene som var åpne. Vi fikk kompensasjonsmidler fra staten i perioder der vi måtte stenge. Vi var delvis permitterte og vi hadde god gaveinngang. Dermed kom vi ut med et plussresultat på over 100.000. Mange, mange av oss gledet oss over renoveringen av Storsalen og medfølgende ventilasjon og vannbåret varme. Denne renoveringen kom på 3,2 mill. Vi tok opp et lån på ti år.  Men til sammen kom det inn en halv million i gaver til dette. Hjertelig takk. Vi kan klappe hverandre på skuldrene og si: Dette skal vi klare videre. Gjelden skal ned. Og nå for tida er privatøkonomien god for mange av oss. Det ble ingen reiser, turer, hoteller og fly i fjor. Vi levde billig. Så gav vi heller en god sum til Stemnestaden. Og det vil vi gjøre i år også. Det er en glede å få være med.

Vi kan også melde at Galleri Aksdal går godt. Til tross for at butikken var stengt 2.5 måned, og etterpå reduserte åpningstidene, så ble årsresultatet bare 13 tusen mindre enn året før. Høsten har vært veldig bra. Takk til trofaste og kreative medarbeidere. Brutto årsomsetning er 424 tusen. Overskuddet deles på sykehuset i Okhaldunga og Stemnestaden. Butikken har lager på Stemnestaden. Men nå er det nokså tomt i hyllene her. Har du noe som kan være aktuelt å selge i butikken? Det må være helt, rent og salgbart, pleier de å si. Mye rart kan selges, unntatt bøker og elektriske orgel. Saker og ting leveres til lager her for prising. Ta kontakt.

Ellers så skriver vi som kjent bok nå. Tor Sigurd Selvåg, Marianne Callaghan og jeg er forfattere. Den skal være klar til 75-års jubileet 2.pinsedag. I 1949 måtte de ha med kniv, skei og gaffel når de skulle kretsårsmøtet her. Ser du det for deg? Mannfolka slikket nok godt av gaffelen før den gikk i lomma igjen. Det blir mye interessant å lese her. Jeg fikk forresten en munter bok av Bodil forrige onsdag. Et kutt: Sebastian kom hjem fra søndagsskolen og mor spør hva de gjorde på? — Vi lærte en ny sang. Den het «Ingen er som far til Trygve». J  Om møter er avlyst, så er ikke samtalene med Aud på Fermate stoppet opp. I noen grad har det blitt flere. I en periode som er spesiell for mange er det godt at det finnes et samtalerom i Kraftsenteret.

Så vil vi hilse deg med et løfte fra Jesajas bok: Frykt ikke, for jeg er med deg. Vær ikke redd, for jeg er din Gud. Jeg holder deg oppe og gjør deg sterk med min rettferds høyre hånd.

Hilsen Bodil og Kørner

 

Vil du være med å betale ned på renoveringen? Da bruker du konto 3000.14.71267 og merker Storsalen.

 

Gåte denne gangen: Hva er tre pluss tre pluss tre pluss tre pluss tre? Svar kommer i neste brev.

 

 

Nytt fra Stemnestaden nov 2020

 

Nytt fra Stemnestaden mars 2020

Vi har fått mange hyggelige gratulasjoner og lovord etter at vi kunne vise fram storsalen i ny utgave sist i februar. Og gratulasjonene sender vi videre til alle stemnestadvenner!

Vi hadde dyktige håndverkere, villige dugnadsfolk, og John Birger Wold ledet byggeperioden med stø hånd og presise bestillinger.

 Det første arrangementet vi hadde var kvinnehelg for Israelsmisjonen. Og det fungerte fint. Det var 23 grader hele helga, god lyd, nok lys, og som vanlig god mat. På temakvelden to dager senere kunne det vært to grader varmere,  dette skal vi bli bedre på etter hvert. Men innholdet var godt og aktuelt.

Vi hadde en veldig trivelig dugnadshelg rundt 20.februar. Store og små fikk passelige oppgaver. Og de 35 som var med gjorde en kjempeinnsats. Noen gjorde klar storsal og peisestue mens andre kløyvde ved og gjorde klar for nytt lekestativ.

Den gamle lekehytta var råtten. Lina og Solvor slapp løs litt aggresjon. Da var det ikke lenge før hytta lå i en haug.

Små og store var ivrige på dugnaden. Her er halvparten av dem på den nye scenen som ble laget.
Men så ble det plutselig stopp her i Grinde. Coronaviruset med sine restriksjoner fra myndighetene gjør at vi ikke lengre kan ha samlinger. Det betyr at vi har måttet avlyse både selskaper, møter og leirer på ubestemt tid. I denne omgang har vi sagt ut april. Konfirmasjonene som skulle vært i begynnelsen av mai er også avbestilt. Også Galleri Aksdal har måttet stenge dørene inntil videre.

Hva gjør vi nå? Regionen har som så mange andre gått til permitteringer. Bodil skal holde hjulene i gang, mens de andre fast ansatte er helt eller delvis permittert. Men vi gir oss ikke over for det. Vi ser fram til dagen da Norge er friskmeldt igjen. Og noe har vi sikkert å lære av dette.

Risa graver som før. Det har vært et vanskelig prosjekt, sier de. Det er mye leire her som er vanskelig å stabilisere. Men nå er de begynt å fylle igjen grøftene, volleyballbanen skal lages, og det blir asfaltering etter påske. Da er også vi klare til å asfaltere p-plassene våre. Asfalteringen vil nok koste rundt 320 tusen. Men da får vi renslige p-plasser som vi også kan merke opp. Ulempen er at Jarl Ullvang og Josef Toth kan miste jobbene sine som p-vakter! Vi har samlet inn 55.000 til asfalt. Dersom tre-fire kan låne Stemnestaden rentefrie lån på tre år, vil det selvsagt hjelpe på situasjonen nå.  Ellers går det godt med innsamlingen til storsalen. Hver uke skjer det noe. I går kunne vi feire med et glass brus at vi har rundet 350 tusen siden vi startet innsamlingen i november! Her løfter vi sannelig i flokk!  Fortsatt kan du bruke konto 3000.14.71267 og merke gaven med «storsalen».

 

Hilsen Bodil og Kørner                                                                         Aksdal 20.3.2020

 

Det viktigste kommer til slutt i dag. Til alle som kjenner på frykt og uro:

Frykt ikke, for jeg er med deg. Vær ikke redd, for jeg er din Gud. Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.  Jesaja 41.10